Butikens öppettider

Mån - Fre 10:00 - 20:00 / Lör - Sönd 11:00 - 18:00

Södra Förstadsgatan 81
214 20 Malmö  (Karta)

BDSM

BDSM (Bondage, Dominans, Sadomasochism) har blivit mer och mer populärt, och har gått från en sub-kultur rakt in i våra sovrum!
 

BDSM Historia


BDSM kulturen har funnits i hundratals år, men det var först 1954 som det kom ut en bok i ämnet, 'Berättelsen om O', som skrevs av Pauline Réage. Denna berättelse handlar om O, en undergiven kvinna boende i Paris, som tas med till Château de Roissy där hon blir upplärd att tjäna olika män. Pauline Réage är psydeonymenför Anne Desclos, och hon erkände först 40 år senare, att hon var författaren till boken. Inspirationen till boken fick hon utifrån sina bravader tillsammans med sin älskare, som var ett stort fan av Marquis de Sade. Berättelsen om O filmatiserades första gången 1975, och har sedan släppts i flera olika produceringar.

Efter den första boken, har det släppts fler erotiska romaner och den senaste som har har satt prägeln på dagens BDSM kultur är Fifty 'Shades of Grey'. Men även Anne Rise har skrivit en uppsjö av olika erotiska berättelser, där dock inga har översatts till svenska.

En vanlig missuppfattning av BDSM kulturen är att det är tvång, men så är inte fallet. Även om man är ett par och lever tillsammans, eller man har en "master" eller "mistress", så är lekens gång en uppgörelse mellan båda parter, där allting är diskuterat och klartecken för vad som är okej eller inte, är klarlagt.

Bondage


Bondage är ett samlingsnamn för utövning av sexuella lekar, där fastsättning i någon form ingår. Det kan vara mild bondage med mjuka handbojor, eller hårdare med breda bojor av läder. Bondage brukar även innehålla mildare inslag av piskor, paddlar och ögonbindlar, men självklart kan det även innehålla hårdare slag.

Det viktigaste inom bondage, är att man diskuterar allt innan, så att inga missuppfattningar uppstår, och man ska gärna har ett "säkerhets ord". Ordet kan vara vad som helst, men när ordet är sagt, så är det stopp. 

I vårt sortiment hittar du mängder av olika sexleksaker för BDSM utövning. Både enklare handbojor, piskor och paddlar, men även mer avancerade produkter som gag-balls, halsband och koppel.

 

Dominans


All typ av BDSM innehåller dominans, den ena parten är dominerande och den andra är undergiven. Den som är dominerande utövar handlingar på den undergivne, dessa roller forkortas vanligtvis med DOM eller Top (dominerande) och UG eller Bottom (undergiven). Dessa rollerna faller sig vanligtvis naturligt, men det är även vanligt att man är "Switch", det vill säga att man kan tända lika mycket på att vara undergiven som dominerant. 

Många av produkterna på marknaden för BDSM utövning, hindrar den undergivne att använda ett eller flera av sina sinnen. Populärast är ögonbindlar och gagballs. En gagball är en mindre boll på ett band eller rem, som sedan knyts fast bak i nacken. Bollen placeras i munnen, och gör den undergivne oförmögen att tala.

Kit med BDSM leksaker


I vårt sortiment hittar du förutom enskilda produkter för BDSM lekar, även kompletta kit. Utöver dominans och undergivelse, så innehåller även BDSM lekar sadomasochistiska inslag, det vill säga att man tänder på smärta, eller att ge smärta. Gränsen mellan vad som är okej och inte är något man måste komma överrens om innan, vissa nöjer sig med lättare slag med handflatan, och andra vill ha ordentliga piskrapp. Vilket man föredrar kan bero på många olika orsaker, men de med låg smärttröskel brukar inte njuta av hårda slag.

Smärtan som uppstår vid BDSM utövning, gör att både endorfiner och adrenalin pumpas ut i blodet. De som är vana BDSM utövare, får en kick som inte går att bekriva i efterhand, men många beskriver det som ett rus som man blir beroende av.

 

Shibari


På japanska betyder Shibari "binda upp", och det är precis vad det är. Konstformen shibari har funnits i tusentals år, och kommer från Hojo-jutsu, konsten att göra sin motståndare obenägen att röra sig. Hojo-jutsu användes av den japanska polisen och samuraier mellan 1400- och 1700-talet, både som tortyr och hindra motståndare och brottslingar att röra sig. Ju svårare bindningar och knutar en polis eller samurai kunde utföra, desto mer respekt fick han.

Under det sena 1800-talet, kom den erotiska formen av shibari, Kinbaku. I västvärlden kallas även Kinbaku för shibari, men kommer man till Asien, så är det en gigantiska skillnad på konstformerna.
Många av knoparna som lärs ut, har samma tryckpunkter som akupunktur och energier ska strömma igenom kroppen.

Det enda man egentligen behöver för att utöva shibari, är ett rep och fantasi. Om man vill gå på den äkta konsten, så finns det en uppsjö av olika böcker, instruktionsvideor och fakta att hitta.

Repen vi har i vårt sortiment är antingen av jute, silke eller bomull. Om man är ovan, så rekommenderar vi att man börjar med ett silkes rep.

 

Letar du efter billiga sexleksaker, Dildo Vi har härliga massageoljor glidmedel till din sexleksak. Välkommen till vår butik Södra Förstadsgatan 81 Malmö Kontakt info@taboo.se